You think you broke my heart Oh Boy for goodness sake!

Att plugga till frisör har varit en riktig berg och-dalbana, känslomässigt.
Ena dagen har jag varit super taggad och självförtroendet är i nivå med ”jag ska bli Sveriges bästa frisör”, Skolan ska vara glad att JAG pluggat där. INTE tvärt om. Andra dagen har jag varit i botten (som idag) en dag har man varit supergrym på en sak, när man ska göra det nästa dag ser det ut som att jag försöker polera upp en bajs-korv.. inte så bra helt enkelt.
Jag trodde verkligen inte att jag skulle ta detta så som jag gjort.
Ni som känner mig vet att jag har haft huvudet högt i allt jag gått igenom,
och att det är inte ens en bråkdel av vad man borde ha gått igenom som 23-åring.
Det är allt ifrån, alkoholism, till självmordsförsök, olyckor, familjemedlemmar som svävar mellan liv och död, separationer,  nya föräldrafigurer, extra syskon som kom o gick, ad/hd, frånvarade föräldrar, nya familjer, fler syskon och helt vanliga tonårsproblem som ”när kommer mensen?”, ”är det någon som tycker om mig?”, är jag värd detta?, får jag vara glad?, vänner som försvinner, pojkvänner som tryckt ner mig, som fick mig att känna mig ovärdig, trög och fruktansvärt förlorad. Och min farmors bortgång har varit hård att tacklas med. Farmor va min stöttepelare, nu skulle jag helt plötsligt i det här vara min egen. Jag skulle stå själv. Och det var precis när allt det tuffa bara hade börjat. Nu skulle jag in i vuxenlivet och låta mig dömas av människor jag aldrig känt i hela mitt liv. Jag skulle få mitt hjärta krossat. För att sen pussla ihop de, i hopp om att jag blivit lite smartare, i hopp om att jag inte ska ge mig in i det där igen. 2 månader tog de. Sen va jag på de igen. För att sen ett halv år senare inse att ”det är bara du som tänker på dig själv, då får du se till att göra de också”. Och att gå igenom den separationen, att gå i från honom som va mitt liv, som jag inte trodde jag skulle klara, som jag ALDRIG kunde föreställa mig att jag skulle göra. Va nog den stormigaste och värsta tiden i mitt liv, jag skulle aldrig någonsin välja att gå igenom den tiden igen. Kunde aldrig föreställa mig hur de skulle vara, det va slagsmål och bråk, telefonsamtal, svartsjuka, helt lätt och enkelt allt som kan tänkas hända efter ett 2årigt föfhållande gånger 10! Jag gör ALDRIG om de!

Jag hade behövt min farmor här, jag hade behövt en trygghet. Jag hade behövt den personen som varit min idol i hela uppväxten, och fortfarande är. Som farmor var, så ska jag bli!
Jag känner att ni är med på att jag varit med om en hel del. Inget jag skäms över. jag är snarare stolt. Stolt över att jag klarat mig förbi detta. Med huvudet högt, och i näven har jag haft mina syskon, men framför allt min lillasyster. Sophie, som jag hela mitt liv velat sätta en vägg framför, så hon slipper gå igenom de, ge mig dubbelt istället. Att jag har fixat detta gör mig så stolt, och stark. framförallt stark. Och mitt självförtroende är på topp, eller ja.. de va på topp.
Att en frisör utbildning kan göra så mycket, allt detta som jag gått igenom och så kommer en sketen ökad längd och bara skriker ”STOPP” med all sin kraft och slänger upp handen i pannan på mig. ”Här kommer du INTE förbi, du är inte bra nog”.

Jag förväntar mig inte att jag ska vara bäst och kunna allt. Då hade jag inte behövt gå utbildningen. MEN jag trodde inte att det skulle ta så hårt på mig. Jag kan inte förklara, jag kan inte säga ”detta är de jag tycker är jobbigt”. Jag önskar att jag kunde säga vad det är som gör att mitt självförtroende är i botten. Jag önskar att jag kunde säga ”detta vill jag..” ”såhär känner jag..” Men jag kan inte, jag vet inte vad som är fel. Och jag har alltid sagt ”Vadå inte må bra?, vad det än är som är fel, ändra på de då! Sitt inte där o sitt, gör något”. Men nu står man här själv, och allt har bara tagit en tvärnit o parkerat, och motorn vägrar starta igen.

Jag vet att jag ska upp, jag ska fixa detta. Jag ska bli Sveriges bästa frisör, eller en av dem! Vi är många på skolan. Så se upp håret, nu kommer vi!
Det tar bara tid, och min bil tog en lite omväg, en omväg och kollade på utsikten först. Vi ser oss omkring, vi tänker lite, och vi stannar på en fika nära en sjö. Gå ni andra vidare, kör ni på. Jag kommer när ni minst anar de. Och då kommer jag som en raket och då kan INGEN stoppa mig!

 

12182793_10207254246730784_2427943683054148645_o

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *